tisdag 17 januari 2012

Triumfen och surdegen

För ca en vecka sedan fick min kära pojkvän för sig att vi skulle baka surdegsbröd, detta till bådas vår förvåning. Trä kan nämligen inte baka, alls! dock motbevisade han sig själv och resten av världen med att faktiskt göra några goda frallor. Därmed satte vi igång en surdeg. Som det visade sig fick jag förstås ta hand om att mata degen, hela grejen är ju faktiskt en vetenskap.

Så igår var det dax att göra en fördeg. Och när jag skulle sätta igång så insåg jag att vår bakmaskin inte riktigt funkade. Visst vispar den, man armen gick inte ner, så vispen kom liksom inte ner i bunken. Eftersom jag ofta får höra "jag trodde du skulle bli ingenjör" när jag inte riktigt klarar saker, så gav jag mig fan på att faktiskt fixa maskinen och lyckades. Ngt Trä aldrig hade trott (eller klarat).

Nu är iaf surdegsbrödet på g, hoppas det bllir lika bra som bakmaskinen! Vi har dock kvar surdeg i kylen som vi skall mata, om vi inte lämnar in den på ett surdegshotell.  Nej det är inte ett skämt, utan på riktigt! För mer info hänvisar jag till länken nedan.

Vad är ett surdegshotell?

surdegshotellets hemsida

Gött mos // Becks

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar