fredag 9 september 2011

glasyren, grädden på moset

äntligen fredag! något som iof inte betyder ngt alls eftersom jag kommer plugga hela helgen ändå. men grattis till er andra!! Jag är dock inte bitter, även om det låter så. jag är nämligen mer studiemotiverad än någonsin, underbart :)
En nackdel för mig när jag pluggar är dock att jag gärna vill äta på ngt när jag gör det. Känns på ngt sätt som om jag täker bättre då. Och visst är det tråkigt att bara käka mat, nej ngt med socker skall det såklart vara. Det ger oss studier + godis = väldigt mycket civilingenjör. Vilket för mig kanske inte är riktigt önskvärt resultat.


Dock så fick jag ett fantastiskt muffinsrecept av en i min klass nu i veckan. Blir supergoda muffins, inte torra som muffins annars lätt blir. Och detta är faktiskt hela anledningen till dagens inlägg. jag gjorde nämligen en sats och slog upp ett resept på glasyr(då det inte fanns ngt till) men glasyren drog änna ner kakan lite. Så jag skulle vilja få in några glasyrrecept eller kristyr eller vad det nu heter. Och först när jag har hittat den perfekta frostnigen till muffinsarna ger jag er receptet. fair, right!?

Gött mos och krämig kristyr //Becks

4 kommentarer:

  1. man kan även göra detta utan choklad:

    60 g mjukt smör
    5 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    0.5 dl kakao av god kvalitet
    100 g phiadelphiaost
    (1 msk varmt kaffe) detta brukar jag hoppa
    Strössel eller blommor till garnering

    mitt bästa!!

    SvaraRadera
  2. Bästa satsen denna vecka!!

    SvaraRadera
  3. Var typ det jag gjorde M. men brukar din bli bra?

    Heelt klart bästa satsen Tom, men mv-satsen ligger dock nära :p

    SvaraRadera
  4. ja de tycker jag, ganska fast men jag höftar väldigt mycket ;)

    de e ju bara att lägga i mer florsocker tycker jag, sen om man använder citron tar ja mindre smör från början, citron gör den lite lösare mendan kakaon gör den fastare osv

    SvaraRadera